Novosti, Sport|

Članica Judo kluba Vogošća Džejla Kožljak prošle sedmice nastupila je na kadetskom Evropskom prvenstvu u Poreču. Ona nakon ovog nastupa ne prestaje sa treninzima i pripremama, jer ove sedmice putuje na Balkansko prvenstvo sa trenerom Admirom Vražalicom. Ona će na pomenutom prvenstvu nastupiti kao kadetkinja, iako se radi o senirskom takmičenju. Očekivanja nisu velika, jer neće nastupiti u svojoj uzrasnoj kategoriji. Ipak, daće sve od sebe da bude što bolja i da obraduje svoj klub i Vogošću.

JK Vogošća kontinuirano broji od 70 do 80 članova. U Sali fitnes kluba „Shark“ trenira oko 30 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta. Oni nakon položenog prvog pojasa budu raspoređeni u jednu od grupa, u džamiji na Kobiljoj glavi ili u dvorani „Amel Bečković“. Po riječima članova i trenera uslovi za trening su dobri.

JK Vogošća će na Svjetskom prvenstvu koje će biti održano u Bosni i Hercegovini u mjesecu avgustu predstavljati također Džejla Kožljak, a očekuje neku od medalja. Pored nje u ovom klubu je mnogo djece koja iza sebe imaju odične rezultate i koji sa svojim taletnom i radom pokazuju da će oni iz godine u godinu biti još bolji.

Comments are closed.

Close Search Window