Novosti, Sport|

Vikend pred nama obiluje brojnim sportskim događajima tako da možemo konstatovati da će „sportska jesen“ zablistati u punom svjetlu.
Fudbaleri Unisa svoje ligaške obaveze počeli su prije gotovo mjesec dana a sutra u okviru 5. kola Druge nogometne lige FBIH grupa Centar dočekuju sportske prijatelje iz Visokog, ekipu Bosne. Dueli ove dvije ekipe u posljednje vrijeme zasluženo nose epitete derbija pa vjerujemo da će tako biti i ovaj put. Utakmica između FK Unis i NK Bosna Visoko igra se sutra (subota 10.09.) na stadionu „Hakija Mršo“ sa početkom u 16:30.
Federalna liga ovog vikenda igra se i na stadionu „Ešref Ešo Pustahija“ u Svrakama gdje će svoj prvi domaći meč odigrati ŽNK Vogošća. Naše djevojke ove sezone nastupaju u Prvom federalnoj ligi a njihove protivnice u okviru 3.kola su igračice ŽNK Brotnjo iz Čitluka. Utakmica se igra u nedjelju (11.09.) sa početkom u 15 sati.
Ovog vikenda počinje Premijer rukometna liga BiH a ekipa Vogošće u okviru 1.kola na svom parketu dočekuje Gradačac. Utakmica se igra u nedjelju u dvorani „Amel Bečković“ a počinje u 19:30.
Razlog ovog pomjeranja termina je tradicionalni 12. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici „Ševala Mujić“ koji se također održava u vogošćanskoj sportskoj dvorani. Oko 400 djevojčica uzrasta od 5 do 22 godine predstaviće se na turniru tokom subote, kada je na rasporedu cjelodnevni program, i nedjelje do 15 sati kada je planirano zatvaranje turnira. Svečano otvaranje planirano je u subotu u 13 sati.
Informaciju završavamo još jednim tradicionalnim događajem. Sutra u 18 sati biće održana jubilarna 5. ulična utrka „Vogošća 5K BH Telecom Night Run“. Ove godine na tradicionalnoj „Vogošćanskoj petici“ učestvuje oko 350 takmičara. Zbog održavanja utrke u periodu od 17 do 19 sati doće do privremene obustave saobraćaja na trasi utrke – u ulicama Jošanička, Akifa efendije Biserovića, Igmanska, Braće Kršo, most za Donju Jošanicu, Omladinska ulica, ulica Izeta Delića, most Vogošća (Nova industrijska zona) te ulica Hasana Merdžanovića.

Comments are closed.

Close Search Window