Novosti, Sport|

Proteklog vikenda, po dvanaesti put je u Vogošći održan turnir u ritmičkoj gimnastici. Međunarodnog je karaktera, a ekipe su stigle iz Srbije, Bugarske, Portugala, Izraela, Holandije i Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u grupnim i individalnim vježbama. Želja organizatora je da ritmička gimnastika ima zasluženo mjesto u našem društvu ali i očuvatu uspomene na Ševalu Mujić, šehida i heroinu iz Vogošće.

Općina Vogošća je podržala organizaciju ovog turnira, a na otvaranju turnira prisutnima se obratio općinski načelnik Edin Smajić istakavši: “Ševala Mujić je bila naša ratna drugarica, pamtimo je vedru, uvijek nasmijanu borila se za nas za djecu. Zato mi je iznimno drago vidjeti ovoliko djece ovdje. Sva djeca imaju jedan san, a to je da budu uspješni u onome što rade i mi im to moramo omogućiti. Čestitam organizatoru na ovakvom jednom spektaklu.”

Dobrodošlicu gostima je poželio i Adamir Raščić, predsjednik GK “Olimp” te kazao kako je presretan što se nastavlja jedna lijepa tradicija i izrazo žaljenje zbog zbog događanja u Ukrajini zbog čega ove godine nismo ispratili nastupe takmičarki iz Ukrajine i Rusije.

Poseban doživljaj bio je nastup svjetskih prvaka u gala programu Katarine Pisetsky i Dimitrija Brakhova.

Comments are closed.

Close Search Window