Kultura, Novosti|

Na stadionu NK “Ozren” danas je, na prigodan način, počela manifestacija “11 Zlatnih”.

Tih “11 Zlatnih” su: Ešref Pustahija, Namir Merdan, Nedžad Zlatarac, Šaćir Fejzović, Ferid Zukić, Idriz Alić, Amir Bešlija, Mirzet Korjenić, Ševko Kevelj, Omer Hido i Suad Hegić.

Po Ešrefu Eši Pustahiji ime nosi stadion u Svrakama na kojem “Ozren” igra svoje utakmice. Na tom stadionu porodice, prijatelji, stručni štab, nekadašnji saigrači te predstavnici Općine Vogošća, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su počast u znak sjećanja na sve ubijene fudbalere Ozrena.

Okupljenima se obratio v.d. načelnika Općine Vogošća Migdad Hasanović „Ova manifestacija se organizuje u čast fudbalera “Ozrena” koji su poginuli tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Njih jedanaest, čitav jedan fudbalski tim. Njih jedanaest, koji su ustali u odbranu svojih domova i u toj odbrani dali svoje živote. Važno je ne zaboraviti ljude koji su dali svoje živote u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu i ono što danas možemo uraditi jeste da ih se sjećamo“

Manifestacija će tokom naredna dva dana biti nastavljena memorijalnim malonogometnim turnirom koji će se održati u Sportskoj dvorani u Semizovcu.

Comments are closed.

Close Search Window