Sport|

U 11. kolu Druge federalne lige grupa Centar, igrači Fudbalskog kluba Unis u subotu su na stadionu „Hakija Mršo“ u Vogošći ostvarili treću pobjedu u nizu.

Savladali su Fudbalski klub Mošćanica rezultatom 5:2. Na početku utakmice Unis je poveo golom Amara Hadžiefendića, nakon čega su gosti izjednačili. Dobrom igrom brzo je i drugi gol završio u mreži FK Mošćanica, nakon što je pogodio Meris Tahmaz.

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 2:2 nakon što su gosti još jednom izjednačili.
U drugom poluvremenu za vodstvo Unisa daje gol Mak Muharemović. Nakon jednog kornera Anadin Kozić pogađa za 4:2, dok je sjajnu igru golom za 5:2 krunisao Mak Muharemović, kojem je ovaj gol ujedno i sedmi u sezoni.

Nakon utakmice i pobjede protiv FK Mošćanica pomoćni trener FK Unis Nermin Jamak bio je presretan zbog veoma važna 3 boda na kontu svog tima, ali i kvalitetne igre.

Igrač u FK Unis Nail Poljo, iskazao je zahvalnost igračima svoje ekipe koji su pokazali kvalitet, snagu i samopouzdanje u ovoj utakmici.
Nakon 11. odigranih kola FK Unis se nalazi na 4. mjestu sa osvojenim 21 bodom.

U okviru 12. kola Druge federalne lige grupa Centar FK Unis gostovaće u Žepću protiv ekipe NK Žepće. Susret je zakazan u nedjelju 29. oktobra sa početkom u 13.30 sati na Gradskom stadionu Žepče.

Igračima FK Unis želimo mnogo sreće i uspjeha u narednim utakmicama.

(Članak je preuzet sa web portala RTV Vogošća)

Comments are closed.

Close Search Window