Obrazovanje|

U sklopu kalendara takmičenja za školsku 2023./2024.godinu 28.02.2024.godine, u Osnovnoj školi “Porodice efendije Ramić” u Semizovcu, održano je općinsko takmičenje iz matematike za učenike vogošćanskih osnovnih škola, a učenici su se takmičili u kategoriji šestih,sedmih, osmih i devetih razreda.

Najuspješniji kod šestih razreda bili su Demir Mustafa Kalajdžić, kao prvi i Vedad Hodžić kao drugoplasirani. Obojica dolaze iz Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac”. Treće mjesto je osvojio Ali Hadžić iz Osnovne Škole “Zahid Baručija”. Kod sedmih razreda prvi je bio Hamdi Mehmedovski iz OŠ “Mirsad Prnjavorac”, druga Naida Semić iz OŠ “Zahid Baručija”, te treći Ahmed Turanović iz OŠ “Izet Šabić”. U kategoriji osmih razreda prvo mjesto osvojio je Tarik Ajanović iz OŠ “Zahid Baručija”, drugo Džana Čardaković iz OŠ “Izet Šabić” i treće Esma Hasić iz OŠ “Mirsad Prnjavorac”. Kada je u pitanju kategorija devetih razreda Afan Omerović iz OŠ “Mirsad Prnjavorac” bio je najuspješniji. Drugo mjesto je pripalo Ajnuru Šašiću, takođe iz iz OŠ “Mirsad Prnjavorac”, a treće Omaru Hasanoviću iz OŠ “Izet Šabić”.

Ovih devet učenika će predstavljati općinu Vogošća na kantonalnom takmičenju iz matematike. Mladim matematičarima čestitamo i želimo im uspjeh na narednim takmičenjima.

Comments are closed.

Close Search Window