Obavještenja|

Dana 08.10.2024. godine, započeli su radovi na sanaciji klizišta „Gora put“ u MZ Gora, shodno potpisanom Ugovoru o „Izvođenju radova na sanaciji klizišta „Gora – put“, Općina Vogošća“. Ugovor je potpisan između Općine Vogošća i firme „Ado trans“ d.o.o. Visoko, a nakon provedenog Otvorenog postupka u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Prema glavnom projektu na ovom lokalitetu predviđena je izgradnja potpornog zida dužine 29 metara i prosječne visine 2,5 metara, kao i postavljanje kanalica ukupne dužine od 230 metara u cilju prikupljanja i odvodnje površinskih voda.

Ukupna vrijednost radova iznosi 136.647,82 KM, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedio je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, Kantonalna uprva civilne zaštite, Federalno ministarstvo finansija i Općina Vogošća.       

   Nadzor nad izvođenjem radova na sanaciji ovog klizišta vršit će ovlašteni predstavnici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Izvođač je shodno Ugovoru obavezan radove završiti u roku od 30 dana od dana uvođenja u posao.

Obzirom da će se radovi odvijati na dijelu saobraćajnice u naselju Gora, doći će do obustave saobraćaja, te građane molimo za razumijevanje.

Comments are closed.

Close Search Window