Obrazovanje|

U Sportskoj dvorani “Amel Bećković” u Vogošći, u srijedu, 06.09.2023.godine, upriličena je manifestacija “Dan prvačića”. Manifestacija je organizovana kako bi se na svečan način obilježio polazak u školu 322 vogošćanskih prvačića. Od toga je 153 djevojčice i 169 dječaka.

Najviše prvačića upisano je u Osnovnoj školi “Zahid Baručija”, njih ukupno 105, raspoređenih u četiri odjeljenja koja će voditi učiteljice Amina Hasanić, Adisa Pijadžer, Edna Osmanović i Amela Ćatović. Četiri odjeljenja su formirana i u Osnovnoj školi “Mirsad Prnjavorac” za 100 novih prvačića. Njihove učiteljice će biti Zlata Bjelica, Vildana Sirčić, Đenana Kadija i Belma Planja. Osnovna škola “Zajko Delić”, prihvatila je za ovu školsku godinu 40 prvačića, smještenih u ukupno dva odjeljenja čije će učiteljice biti Sanela Bešlija i Hedija Kešan. Kada je u pitanju Osnovna škola “Porodice efendije Ramić” ona broji četrdeset i jednog prvačića u dva odjeljenja u matičnoj školi i jedno odjeljenje u područnoj školi “Gora”. Njihove učiteljice su Mirela Poljo, Sadeta Kurtović i Selma Hadrović. Ukupno 36 prvačića i dva odjeljenja ove godine imamo u Osnovnoj školi “Izet Šabić”. Vodiće ih učiteljice Amina Žero i Eldina Hadžiefendić.

Prvačićima su od Općine Vogošća podijeljeni ruksaci, pernice i školski pribor. Kratko im se obratio općinski načelnik Migdad Hasanović, a za zabavni dio programa bila je zadužen Mirsad Abdagić Kike.

Comments are closed.

Close Search Window